29 mei 2006

Eerlijk duurt het kortst

Ik heb niks tegen trouwen of getrouwd zijn, hoor. Heus niet. Sterker nog: bij elk jawoord dat ik live heb aanschouwd, heb ik wel een traantje weggepinkt, geloof ik.
Maar ik ben niet getrouwd, en dat wil ik voorlopig ook zo houden. Want het is me een partij handig, zeg, niet getrouwd zijn.

Voor een juist begrip dient u toch even te weten dat mijn partner ‘de Vries’ met zijn achternaam heet (hoewel ik eigenlijk niet zo graag smijt met privacygevoelige informatie op het wereldwijdeweb… maar ach… de happy few op dit weblog nemen hun geheimhoudingsplicht in acht). Voor een verder juist begrip, moet u weten, moet u weten dat ons telefoonnummer ergens geregistreerd staat op naam van de Heer of Mijnheer de Vries.
Voorts is het handig als u zich even realiseert dat men als vrouw, aangaande allerhande financieelachtige zaken als hypotheek, pensioen, verzekeringen, abonnement op de Volkskrant, AD of Telegraaf, telefoonabonnement, etcera, tegenwoordig net zo veel, zo niet méér, verstand en te vertellen heeft als willekeurig welk ander geslacht, ook als zij niet getrouwd is en/of de familienaam van haar partner niet draagt.
Soit.

Negen van de tien keer dat hier de telefoon gaat en ik die beantwoord, gaat het gesprek dat volgt als volgt:
- “Met Claudy.”
- “Ja, goede……… (vul op de puntjes in: morgen, middag of avond, afhankelijk van wat jij als lezer denkt dat het tijdstip van het betreffende telefoontje ongeveer is), u spreekt met H. Huppeldepup van ….” (vul op deze puntjes in: naam van bedrijf dat of instantie die denkt je telefonisch iets aan te kunnen smeren)
- “Ook goede………”.
- “Spreek ik met Mevrouw de Vries?”
- “Nee.”
- “Oh… ehhh… tja…”
Zeven van die negen van die tien keer houdt het telefoongesprek hier ongeveer op. Callcentralist(e) heeft blijkbaar maar één scenario (aangeleerd gekregen) en weet zich geen raad. Kan er nog net een benepen “Sorry, dan ben ik aan het verkeerde adres. Dag.” uitpersen.

Eén van die negen van die tien keer hoor ik na “Oh… ehhh… tja…” een klik: callcentralist(e) is (nog) niet vollédig van het apropos en schakelt over op het éne andere scenario dat paraat is, scenario 2.
- (scenario 2a:) “Is Meneer of Mevrouw de Vries dan misschien thuis?”
- “Nee” of “Dat weet ik niet” (afhankelijk van hoe mijn pet staat).
- (is callcentralist(e) op zijn/haar best… scenario 2b:) “Weet u dan misschien wanneer we (‘we’???) Mijnheer of Mevrouw de Vries kunnen bereiken?”
- “Nee” of “Misschien” of “Ja” (afhankelijk van hoe bij mij de vlag erbij hangt).
- “Dan proberen we (‘we’???) het op een later tijdstip nog eens.”
- “Uitstekend.” (ja, ‘probéren’ is toch altijd goed?)

Die ene keer van die negen van die tien keer die nog overblijft, heb ik een héél slimme, flexibele, zelfdenkende callcentralist(e) getroffen. Die huppelt onverschrokken vlak voor het einde van scenario 1 met het grootste gemak naar scenario 3.
- “Spreek ik dan misschien met de pártner van Meneer de Vries?”
- “Misschien” of “Ja” (afhankelijk van hoeveel credits ik de callcentralist(e) wil geven voor het feit dat hij/zij mijn ware identiteit heeft weten te achterhalen).
Als beloning voor zoveel doortastendheid, geef ik de callcentralist(e) dan meestal de gelegenheid zijn/haar praatje af te draaien, voorzover die gelegenheid dan al niet genómen is door Mr. of Mrs. Zogemakkelijkbentunietvanmeaf.
Zonde wel, van zijn/haar tijd. Ik heb namelijk maar één scenario als dè hamvraag “Wilt u misschien gebruik maken van dit prachtige, eenmalige, voordelige, geheel vrijblijvende aanbod?” wordt gesteld: “Nee!”

Elke keer blijf ik toch weer verbaasd, èn gniffelend, achter. Verbaasd dat ik met zoveel eerlijkheid en correctheid deze mensen weet “af te poeieren”. Verbaasd over hoe star en dom de mens aan de andere kant van de lijn lijkt te zijn.

Nou is het van míj misschien weer niet zo slim om deze tekortkomingen van (de mensen van) het callcentre bloot te leggen op het WWW, en mijn geheime wapen prijs te geven. Voor je het weet worden ze allemaal naar de bijscholing gestuurd om wijsneuzen als ik voortaan de baas te zijn.
Maja… mijn weblogje wordt toch alleen maar door slimme, flexibele, zelfdenkende mensen niet van gisteren gelezen.


Toch?

Noten
1. Já, ik weet ook wel dat je tegenwoordig de naam van je partner helemaal niet hoeft aan te nemen als je trouwt.
2. Omwille van de privacy zijn de namen en telefoonnummers van betrokkenen in bovenstaand verhaal veranderd (uitgezonderd ‘Claudy’ en ‘H. Huppeldepup’).

20 mei 2006

Je zou er uitslag van krijgen

...and here are the results of the formerly-doubting Cavean jury...

17 mei 2006

Wellusnietus

Moeten we weer alwéér...
Nick Cave concert Den Haag
Hoewel...
*Claudy plukt bloemetje met heel veel bloemblaadjes eraan* :
we gaan wel
we gaan niet
we gaan wel
we gaan niet
we gaan wel
we gaan niet
we gaan wel
we gaan niet, want het is zo fckng outrageous dúúr... godallemachtig
we gaan wel
we gaan niet
we gaan wel, want elke keer kan voor het allerlaatst zijn, en is het niet de laatste keer dan is het de volgende keer nóg veel erger duurder, en wat - *Claudy praat zichzelf moed in en zoekt koortsachtig naar goede argumenten voor 'wel'* - kan mij het ook eigenlijk schelen...

Kortom, ik twijfel nog een beetje.
Ja, ik klaag 'ns over prijzen, en da's nie zo "des Claudy's", maar is een dikke €70,- (= duurste rang + servicekosten + verzendkosten) eigenlijk niet belachelijk veel geld voor een concert?

Ja! Zeggen jullie d'r nou ook 'ns iets van!


De eerste concertkaartjes die ik kocht (omstreeks 1985) kostten f7,50 (gul-den, hè!). Dat was dan wel voor de Frank Boeijen Groep (no offense!) in buurthuizen in plaatsen waar niemand ooit van gehoord had. Iets later betaalde ik wel 'ns voor 'grote namen' als bijvoorbeeld Bowie f40,- ofzo. Cave 3 jaar geleden in de HMH: €35-40.
Dit zo 'ns ter (mijner) vergelijking ende overweging.

p.s. Kleinezus... we gaan wel, hè?

13 mei 2006

Beautiful Balloon

Om hun beider 40e verjaardag 'ns goed luister bij te zetten, hadden vriendinnetje K. en haar lief R. vanavond een ballonvaart georganiseerd voor met familie. Ik ging mee naar de vertrekplek om ze uit te zwaaien, en kiekjes te schieten.
Het had er de afgelopen dagen om gehangen of de behouden vaart wel of niet door kon gaan. Zulks is afhankelijk van diverse (weers)omstandigheden, zoals je weet. Maar de laatste uren voor het geplande tijdstip van vertrek zag het er toch allemaal wel gunstig uit. Dus vertrok het gezelschap goedgeluimd naar O. van waaruit vertrokken ging worden.
Op het 'moment supreme' bleek er toch te veel wind te staan bij de vertrekplek om de ballon goed en veilig verticaal te krijgen. Zoals je op de foto kunt zien, is er wel een serieuze poging in die richting gedaan.




Een béétje pijnlijk (meer voor de kapitein dan voor het gezelschap dat toch wel lol enzo had) was het dus wel toen, na lang wachten, veel vijven en zessen en wikken en wegen, kan het wel kan het niet, ongeveer op het moment dat de boel werd afgeblazen, een andere ballon doodleuk en -gemoedereerd kwam overvaren:

(Voor de goede orde: het wel of niet kunnen, de te vele wind, hadden betrekking op het rechtop krijgen van de ballon, en niet zozeer op of er wel of niet gevaren kon worden. De doodleuke ballon is blijkbaar ergens vertrokken waar dat wel prima kon.)

10 mei 2006

Slachtgedachten

Het was weer eens zover vanmiddag. Ik naar de mondhygiëniste. Die houdt huis bij de tandartspraktijk in het dorp waar ik getogen ben. Dat is heus op fietsafstand, en ik fiets heus graag, maar ja, ik moet wèl nog een werkstuk maken en voor een tentamen leren vóór aanstaande zaterdag. De auto biedt dan uitkomst. Qua efficiëntie dan wel tijdsbesparing zeg maar.
Dus ik met de auto naar B-E (sorry, pappie en mammie, dat ik niet op een bakkie ben gekomen, maar ja, ik moet wèl nog een werkstuk maken en voor een tentamen leren vóór aanstaande zaterdag). Jullie weten nog wel dat het vandaag (weer) een zonnige, warme dag was. In de auto stond natúúrlijk
Delavega Nick Cave op.
Het spijt me echt heel erg dat ik jullie, lievelezers, zo
ongenadig om de oren sla met Nick Cave (not). Maar ja, die man heeft gewoon altijd wat te vertellen en wéér gelijk weergelijk al-tijd gelijk (qua weer en anderszins):



Dit kwam dus - geenszins zo door mij geregisseerd - uit de speakers (net toen ik langs de villa van Corry Konings reed). Alles klopt: zon - hoog - hemel - ik ben - auto - drijvend (warm weet je wel) - abattoir (mondhygiëniste weet je wel).

Nee, ho... nu gaat het de verkeerde kant op. De associatie abattoir/mondhygiëniste is in mijn geval geheel misplaatst. Tussen twee afbikmomenten door, beet mompelde ik mondhygiëniste toe dat ik zó in slaap zou kunnen vallen, en liever bij de mondhygiëniste zit dan bij de kapper (sorry schoonzusje). Bij wijze van spreken dan.

Heeft dat iets masochistisch eigenlijk?

08 mei 2006

Ram-melaar



*gniffel* He he he... onze Nijntje heet in het Zweeds Rambo, lees ik net in de VPRO-gids. He he he... *gniffel*

06 mei 2006

Vriend van

Kort geleden schreef ik dit, bijna een jaar geleden schreef ik dit, en vanmorgen las ik dit:



Nu durf ik gerust hartelijk (uit) te lachen (ook al ga ik over lijken gaat het over doden en over herdenken en heb ik respect voor de doden-(herdenking)).

Hoewel ik niet precies kan uitleggen waarom. Het zit 'm vooral in dat 'Vriend van Pim', geloof ik (en dan vooral de context waarin dat staat). Dat klinkt zo ... eh ... tja ... uhhh ...
Aaah, help me 'ns een beetje.


(O.a. misschien omdat ik (ook) ineens aan de film 'Rent a friend' moet denken, en dat een grappige film is?)
(En waarschijnlijk ook omdat die 'Fortuynisten' er nog altijd een zootje van weten te maken, zelfs van een herdenking. Zieluhg! Ze vragen er om, uitgelachen te worden.)

01 mei 2006

Hij weet het beter

Zonet ging ik de afwas van gisteren doen. Om dit karwei iets te veraangenamen, zette ik een CD'tje van mijn goede vriend Nick Cave op: 'No more shall we part'.
Op een gegeven moment kwamen - oh, toeval - deze woorden voorbij (aan het begin van het 3e nummer):


Ik snapte nooit zo goed waar hij het over had... mei, en dan regen ende kou? Echt niet, Mr. Cave. (Je kunt dan wel oorspronkelijk uit Australië komen, maar zó zijn we niet getrouwd.)
Na vandaag weet ik wel beter.

Cave heeft gelijk!
(Cave for President!)