13 september 2005

Anders

Je hebt van die dagen……

… die allemaal bijna hetzelfde zijn. En da’s maar goed ook.
Soms!
Het heeft gewoon zo z’n voordelen als je vroeg opstaat en meteen weet hoe je dag er grotendeels uit zal zien, namelijk als gisteren bijvoorbeeld. Als de dag en de dingen van die dag verlopen volgens (bekende) patronen, rituelen en structuren en je ze (dus) kunt volbrengen op de automatische piloot, scheelt dat nou eenmaal tijd en ernergie. Die hou je dan een beetje over, als het goed is.
En je kunt ‘ns een keer een fatsoenlijke planning maken, die ook nog uitkomt als het een beetje meezit. En da’s dan weer handig als je het druk hebt, als je bijvoorbeeld een bijna fulltime baan hebt en daarnaast een bijna fulltime opleiding volgt.
Soms dus! Moet niet te vaak, en niet te lang achter elkaar. Dan wordt het saai en voorspelbaar immers, en dan zeg ik op mijn beurt: “Nou, nee, bedankt”.

Vandaag is zo’n dag. Tenminste, dat dacht ik toen ik vanmorgen wakker werd. Eerst de noodzakelijke huishoudelijke en praktische aangelegenheden (gestructureerd) afwerken, dan is er nog bijna een hele dag over om een beetje te ontwerpen voor school, voor D. en voor C., en om andere belangrijke zaken af te werken.
En toen kwamen ze.
Onverwachte wendingen.
Eerst met de post: een videoband van AG, met een prachtige, leuke, grappige, heerlijke compilatie van ons
VVVHG-weekend. Natuurlijk wist ik dat ze gefilmd had, maar dat is al weer drie maanden geleden… Nietsvermoedend op zo’n doordeweekse en tot dan toe voorspelbare dag… dan komt zoiets keihard aan als een ware en aangename verrassing. Echt! (AG, beda-hankt!!!)
Een uurtje of wat later via de telefoon: het vriendelijke verzoek van R.'s voormalige werkgever of zijn zoon, die juist met een opleiding aan de Rockacademie hier in T. is begonnen maar nog geen kamer heeft gevonden en niet blij wordt van het reizen met de trein van (B. ? in) België naar T., bij ons mag logeren tot hij een echte kamer heeft gevonden.
En dat mag natuurlijk (hoewel wij in praktisch opzicht niet erg goed zijn ingericht op (onverwachte) logé’s; lees
hier nog maar ‘ns na bijvoorbeeld).

En zo werd het toch weer geen dag als sommige andere. Leuk, leuk, leuk! (Nou ja, behalve dat poetsen dan.)

1 Comments:

At 23/9/05 7:05 p.m., Anonymous Anoniem said...

'sLeuk zo'n dag met onverwachte dingetjus! Gauw een zoentje van je Zuzje: x-je (had je nie verwacht ee!?).

 

Een reactie posten

<< Home