13 mei 2006

Beautiful Balloon

Om hun beider 40e verjaardag 'ns goed luister bij te zetten, hadden vriendinnetje K. en haar lief R. vanavond een ballonvaart georganiseerd voor met familie. Ik ging mee naar de vertrekplek om ze uit te zwaaien, en kiekjes te schieten.
Het had er de afgelopen dagen om gehangen of de behouden vaart wel of niet door kon gaan. Zulks is afhankelijk van diverse (weers)omstandigheden, zoals je weet. Maar de laatste uren voor het geplande tijdstip van vertrek zag het er toch allemaal wel gunstig uit. Dus vertrok het gezelschap goedgeluimd naar O. van waaruit vertrokken ging worden.
Op het 'moment supreme' bleek er toch te veel wind te staan bij de vertrekplek om de ballon goed en veilig verticaal te krijgen. Zoals je op de foto kunt zien, is er wel een serieuze poging in die richting gedaan.




Een béétje pijnlijk (meer voor de kapitein dan voor het gezelschap dat toch wel lol enzo had) was het dus wel toen, na lang wachten, veel vijven en zessen en wikken en wegen, kan het wel kan het niet, ongeveer op het moment dat de boel werd afgeblazen, een andere ballon doodleuk en -gemoedereerd kwam overvaren:

(Voor de goede orde: het wel of niet kunnen, de te vele wind, hadden betrekking op het rechtop krijgen van de ballon, en niet zozeer op of er wel of niet gevaren kon worden. De doodleuke ballon is blijkbaar ergens vertrokken waar dat wel prima kon.)

4 Comments:

At 14/5/06 10:08 a.m., Blogger ary said...

Dit schreeuwt om een sexistisch grapje. Hopelijk krijgt ie hem de volgende keer wel omhoog.;-)

 
At 14/5/06 12:04 p.m., Anonymous Anoniem said...

:-) :-) :-)

(en ik was er niet eens opgekomen...)

 
At 14/5/06 1:34 p.m., Blogger Paola said...

oef dat is wel wrang....maar wat in het vat zit verzuurt niet he :-)

 
At 14/5/06 4:42 p.m., Blogger John said...

Misschien waren dat wel mannen. Die verplaatsen minder lucht.

 

Een reactie posten

<< Home