13 december 2006

Sireneresistentie

Hetzelfde als voor die voor rampspoed waarschuwende stadssirene van hieronder, geldt natuurlijk voor allerhande andere alarmen (zeg dat 'ns 10x heel snel achter elkaar): je wordt er immuun ende resistent voor, en daarmee schieten ze hun doel hopeloos voorbij. Ik bedoel, wie kijkt er nog op, laat staan komt in actie, als het alarm van een auto afgaat?
Maar het kan eigenlijk nóg gekker hopelozer. Vorige week donderdag deed ik de Sinterklaasinkopen voor afgelopen weekend (ja, heus, Sinterklaasinkopen voor afgelopen weekend). Ik had al in diverse winkels wat gekocht toen ik de Prenatal ín liep en diens diefstalalarm afging. De medewerkster aan de kassa keek op, en lachtte me vriendelijk toe: "Ja, mevrouw, èrgens hebben ze het alarm niet goed van uw aankoop gehaald". Ik lachtte schuchter terug, mompelde wat, en deed mijn inkopen. Bij het verlaten van de winkel (na het één en ander ongezien in m'n tas te hebben gestopt en het goedkoopste artikel te hebben afgerekend), ging het Prenatalalarm wederom natuurlijk af. Ik kreeg nog vriendelijk de suggestie mee dat ik "maar terug moet gaan naar één van de eerdere winkels om het betreffende alarm alsnog goed te laten deactiveren, anders gaat het alarm bij elke winkel die u betreedt, af".
Ik had zelf al gededuceerd dat er nog een actief alarm moest zitten op de aankoop die ik had gedaan in de laatste zaak vóór Prenatal: Dynabyte. Ik liep een tiental meters terug en Dynabyte ín. Het alarm ging. Ik vertelde aan de medewerkers dat Dynabyte me had opgezadeld met een ongedeactiveerde aankoop en dat dat best lastig was. De medewerker stelde vervolgens vast dat inderdaad hun aan mij verkochte artikel nog een actief alarm bevatte.
Dat er geen belletje ging rinkelen, de éérste keer dat ik de winkel uít liep... tja, daar hadden ze verder ook geen verklaring voor.