22 maart 2006

Waar gáát dit over?


Door niet nader te noemen aanleidingen kwam ik gisterenavond laat nog even op de site van Wehkamp terecht.
(Nee, niet omdat ik vanwege de spring in the air ineens dacht dringend een nieuw minirokje nodig te hebben. Ik heb minirokjes en ik heb er de benen niet zo naar, dus waarom zou ik ineens dringend een nieuwe minirok nodig hebben?)
Ik nam er een kijkje bij de
modellenwedstrijd. Wehkamp zegt op zoek te zijn naar (vlotte) modellen. Neejuh, niet naar vlotte modellen qua kleding, in de zin van dat je zegt: "Hé, die minirok van jou... diè heeft een vlot model (alleen hij staat je niet vanwege die benen)", maar naar vlotte modellen om hun vlotte modellen te showen. Naar mensen dus - mannen, vrouwen, mensenkinderen - die denken dat ze een vlot model zijn en kunnen showen. Iedereen mag meedoen; je maakt een foto van jezelf als vlot model, scant die in als je geen digitale camera hebt maar wel een scanner, en je laadt 'm op naar de Wehkampsite. No problemo.
Wehkamp zegt er nadrukkelijk bij dat "je trouwens geen topmodel hoeft te zijn om deze wedstrijd te kunnen winnen, een vlotte uitstraling is wat telt". Nou, ik kan je vertellen: het eerste deel van deze geruststelling van Wehkamp hebben heel veel mensen zich geen twee keer laten vertellen. Sjongejongejongejongejonge...
Nu ben ik eigenlijk echt niet iemand die zich mentaal en fysiek erg bezighoudt met (uiterlijke) 'schoonheid' (ik heb nog nooit een behandeling door een schoonheidsspecialiste ondergaan, hoewel dat heel geen kwaad zou kunnen, ik lees geen 'vrouwenblaadjes' over kleding en cosmetica, zalfjes met het gepatenteerde aminopeptidecomplex en glucidevangers ken ik alleen van als ik daar 'ns over schrijf, hoewel een lik van dat goedje op mijn gezicht heel geen kwaad zou kunnen, ik doe alleen dagelijks een flinterdun lijntje potlood op mijn oogleden) en anderen ernstig beoordeelt op uiterlijk. En ware schoonheid zit uiteindelijk toch van binnen, of niet soms? Maar er zíjn grenzen, in mijn ‘esthetische wereld’.
Dat de 3 toptiens (top 10 mannen, top 10 vrouwen, top 10 kinderen) die op de site staan, bemand, bevrouwd resp. bekinderd worden door de meest afgrijselijke krieps, is nog tot daar aan toe. Dat krijg je nou eenmaal met zo’n laagdrempelige wedstrijd (vergelijk: Idols); de eerste de beste lelijkerd met (digitale) camera, (scanner) en Internettoegang ziet zijn kans schoon. Los van de kwaliteit van wat er op staat, is de kwaliteit van de foto’s zelf in veel gevallen bedroevend; de meest sullige, slecht geschoten kiekjes passeren de revue.
En daarmee komen we bij de meest storende factor van het geheel: door zo bijzonder weinig (relevante) voorwaarden / eisen te stellen, laat Wehkamp zien zelf de wedstrijd en de deelnemers niet erg serieus te nemen. De actie is dan ook “geïnitieerd om het aantal bezoekers aan
www.wehkamp.nl in de maand maart te stimuleren”, zo geven ze bij de actievoorwaarden onomwonden ende ruiterlijk toe. (Waarin het aantal bezoekers gestimuleerd moet worden, staat er dan wel weer niet bij, maar goed, flut is het allemaal toch al.)
Nou willen we Wehkamp in deze natuurlijk niet op haar wenken bedienen, hè? Niet klikken dus, hè, op de linkjes. Aan de andere kant: je bent natuurlijk reuze nieuwsgierig geworden naar het rariteitenkabinet aldaar. Dus ga je toch klikken op de linkjes. Of dat heb je al gedaan zelfs. Ik maak het dan ook wel erg laagdrempelig met die linkjes waarop je alleen maar hoeft te klikken. Maarre… niet doen, hoor.



Je hebt het niet gedaan, hè?!



Of toch…?

7 Comments:

At 22/3/06 11:58 a.m., Blogger Paola said...

ik heb wel geklikt...sorry...je maakte me ook zo nieuwsgierig.... ik moest vooral lachen om die semi****leblikken die ik voorbij zag komen *grin*

 
At 22/3/06 12:56 p.m., Anonymous Anoniem said...

Het zij je vergeven. Sowieso leuk dat je vandaag (toch) (even) hebt kunnen lachen.
(Daar waar je mij met jouw logje van vandaag een brok in de keel doet krijgen.)

 
At 22/3/06 1:57 p.m., Blogger Claudy said...

test

 
At 22/3/06 1:59 p.m., Blogger Claudy said...

(ja, sorry, moest de comment-functie ff testen; leek net ff niet goed te werken nl.)

 
At 22/3/06 5:18 p.m., Anonymous Anoniem said...

Ik heb niet geklikt op Wehkamp. Het ligt niet in mijn voornemen zulks alsnog te doen.
Ik ben van nature niet zo'n klikspaan...
Als gewezen model (remember de bakker.....) kijk ik liever naar mijzelf dan naar andere idioten

Groet aan wie dit leest

PJ

 
At 25/3/06 12:27 a.m., Blogger John said...

Wat krijg je nou van Wehkamp voor zo'n verhaaltje?

 
At 25/3/06 8:21 a.m., Anonymous Anoniem said...

Als het een beetje meezit: een berisping of een standje of een reprimande (ik zag in de statistieken dat 'iemand van Wehkamp' e.e.a. al gevonden heeft).
Als het tegenzit: een (onvlot) minirokje.

 

Een reactie posten

<< Home